Tasavvuf, herkesin yükünü çekmek ve kimseye kendi yükünü çektirmemektir.
Ubeydullâh-ı Ahrâr (kuddise sirruh)
Binlerce keşif ve kerâmet, bir sünneti ihyâ etmeye eşit değildir. Bunu eşit tutmak olgun olmamanın alâmetidir."
Mevlânâ Hâlid-i Bağdâdî (Kuddîse Sırruhû)
Sarıl bir hak dostuna, kurumuş yaprak gibi ezse'de ses çıkarma sakin ol toprak gibi.
Tasavvuf, herkesin yükünü çekmek ve kimseye kendi yükünü çektirmemektir.
Ubeydullâh-ı Ahrâr (kuddise sirruh)
Yaşlanan bir gün bugün..Bavulu topluyor ve son vedası tıpkı dün gibi, köşeye çekilip ağlıyor..Bense yarına penceremden bakma gafletindeyim..Gözlerim dolu ve ellerim tutuklu yüzüme.
Azîz ve Celîl olan Allah müstesnâ, başka bir şeyden korkan veya bir şeyi ümit eden kimsenin yüzüne Allah bütün kapıları kapatır, ona âdî korkuyu (Allah korkusunun dışında kalan korkuları) musallat kılar.
Hallâc-ı Mansur (kuddise sirruh) Hazretleri
Yaşlanan bir gün bugün..Bavulu topluyor ve son vedası tıpkı dün gibi, köşeye çekilip ağlıyor..Bense yarına penceremden bakma gafletindeyim..Gözlerim dolu ve ellerim tutuklu yüzüme.
"Bizim usulümüz, halkın içinde Cenab-ı Hak ile beraber olmaktır. Yolumuz sohbet ve halka hizmet yoludur. Halktan kaçmakta şöhret, şöhrette afet vardır. Hayır, halkın içinde bulunup herkese Allah rızası için hizmet etmektir."
Şah-ı Nakşibend kuddise sirruh
Allahım, maksadım Sen'sin; talebim hoşnutluğundur,rızandır.
"Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr""Rabbim! kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır"
"Sadatlar, gözünü ne sağa ne de sola diktiler. Sadece Allah(celle celalehu)'ın rızasına diktiler; kendilerini kerem kapısında buldular. Siz de öyle yapın."
Gavs-ı Sani (kuddise sirruh)
"Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr""Rabbim! kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır"
[Linkleri Görebilmek İçin Lütfe Üye Olunuz Kayıt İçin Tıkla ! ]
Her dertlinin âhını, her muhtacın duasını işiten ve dinleyen bir Semî-i Mücîb perde arkasında var, bakar ki; en küçük bir zîhayatın en küçük bir ihtiyacını görür ve en gizli bir âhını işitir, şefkat eder, fiilen cevab verir, memnun eder. (Şualar - 211)
اَلَّلهُمَّ صَلِّ وَ سَلِّمْ وَ بَارِكْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ اَلنَّبِىِّ اْﻻُمِّىِّ الْحَبِيبِ الْعَالِى الْقَدْرِ الْعَظِيمِ الْجَاهِ وَ عَلَى آلِهِ وَ صَحْبِهِ
Allâhumme! Rahmetleri, selam ve selametleri, bereketleri, Ümmî Nebîn olan Efendimiz Muhammed sallAllâhu aleyhi ve sellem'in üzerine yağdır. O Sen'in Habîbin'dir. Nezdin'de kadri ve makamı yüce ve âlîdir. Âlinin ve ashabının üzerine de.
![]()
![]()
Nerede bir güzellik varsa, O’ndan bir akistir. Âlemde bir çiçek açılmaz ki, O’nun nûrundan olmasın! O ki, O’nun hürmetine varız. O, solmayan, aksine gün geçtikçe tâzelik ve tarâveti daha da artan, serâpâ nûrdan ibâret bir gonca-i ilâhîdir…
Osman Nuri Topbaş
Cömertlikte yardım etmede akar su gibi ol,Şefkat ve merhamette günes gibi ol,Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol...Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol,tevazu ve alçakgönüllülükte toprak gibi ol,Hoşgörülükte deniz gibi ol,ya oldugun gibi görün, ya göründügün gibi ol....HZ MEVLANA
Cömertlikte yardım etmede akar su gibi ol,
Şefkat ve merhamette günes gibi ol,
Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol...
Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol,
tevazu ve alçakgönüllülükte toprak gibi ol,
Hoşgörülükte deniz gibi ol,
ya oldugun gibi görün, ya göründügün gibi ol....
HZ MEVLANA
İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur...
Allah korkusuyla dökülen gözyaşları, âriflerin ibadetleridir.(Hz. Ali ra)
Meda (29-05-10)
"Lütfen,her türlü önyargıdan uzak;temiz,duru,dingin bir kalp ile Kur'an-ı Kerim'i idrak edecek şekilde okuyunuz!
İnanıyorum ki;Allah (celle celalehu)okuduklarımız doğrultusunda yaşar isek,bizlere,dünya ve ahiretin güzelliklerini,hayal dahi edemiyeceğimiz bir cömertlikle ihsan edecektir.
(M.Nurettin COŞAN)
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)